top of page
DPNA assistentie voor volwassenen

Deze website en het project "vliegen met autisme" is oorspronkelijk opgezet voor gezinnen met een kind/kinderen met autisme. Er zijn ook genoeg volwassen passagiers met autisme. Ook voor deze groep zijn er mogelijkheden om de prikkels voor, tijdens en na het vliegen te beperken.

DPNA Assistentie.

 

Voor volwassen passagiers die de DPNA assistentie aan willen vragen zijn er andere voorwaarden dan voor een gezin met kinderen.

- Passagier met autisme die alleen wil reizen

In principe is dit mogelijk echter er is een belangrijke voorwaarde. De passagiers moet de veiligheidsinstructies kunnen begrijpen en ook kunnen uitvoeren. Dit is van essentieel belang voor de vliegveiligheid. Deze vraag zal dan ook gesteld worden op het moment dat u de DPNA assistentie aanvraagt. Kunt u niet aan deze voorwaarde voldoen zal er iemand met u mee moeten reizen die wel aan deze voorwaarde voldoet.

- Volwassen passagier met begeleiding

Voor een volwassen passagier die met begeleiding reist kan DPNA assistentie worden aangevraagd. Geef goed aan bij de aanvraag dat u samen reist, zo weet de bemanning dat zij u niet uit elkaar mogen halen en apart in het vliegtuig een stoel toewijzen. Om de herkenbaarheid te vergroten kunt u de DPNA button bestellen. Dit is een kleine button die u kunt dragen ter herkenning van uw DPNA status.

Als u DPNA heeft aangevraagd en deze is bevestigd meldt u zich voor de vlucht, minimaal 2 uur van te voren, bij de assistentie balie van Axxicom in vertrekhal 2. U krijgt daar een begeleider toegewezen. Geef goed aan waar uw wensen liggen. De begeleider zal u langs de wachtrijen loodsen naar de gate. Bij het instappen krijgt u voorrang. Geef aan boord ook door dat u DPNA passagier bent en wat uw eventuele wensen zijn.

DPNA assistentie kun je via het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij aanvragen.

Ik wens jullie een fijne vlucht.

bottom of page